Det er ikke alltid enkelt å se hvilken stil en fotograf kan ha, eller kjennetegn på bildene.
Hvis du tar en nøye titt på alle mine bilder så er det en ting som går gjennom absolutt alle bilder. Det er å fange opp et uttrykk som virker ekte og ikke kunstig. Med det mener jeg at hvis dere for eksempel ser på hverandre og smiler så skal smilet og blikket være ekte og naturlig.  Ingen uttrykk skal være merkelige eller feil. Det er derfor min oppgave å få dere frem på beste mulig måte.

De fleste fotografer har også kun en stil på bilder. Jeg har valgt å spesialisere meg på flere forskjellige stiler slik at det blir litt variasjon i bildene. Grunnen til dette er at jeg mener at kun en stil ikke passer alle par. En stil på bilder passer heller ikke alle steder man fotograferer heller.  Når dere velger meg som deres bryllupsfotograf så kan dere altså velge å ha en av disse stilene, eller at det blir litt blanding av flere stiler. Dere vil få tilsendt et forslag på stil når bildene skal bli behandlet.  Så kjære kommende brudepar,  i denne artikkelen skal jeg gi dere eksempler på hva min stil er slik at dere enkelt kan forstå mer av mitt arbeid som fotograf.

I alle mine stiler er det to ting jeg har til felles. Det er å skape dypbde i bildene. Dette gjøres på forskjellige måter,  men min måte er å skape et skille mellom menneskene og bakgrunnen. Dette kalles Selective Focus slik det er beskrevet i denne artikkelen. Det andre er at jeg er opptatt av å ikke skape oppstilte bilder, selv om vi selvfølgelig tar de også.

1. Coco

Denne stilen ern favoritt blant par.  Den bærer preg av å ha “kakao” farger.Stemningen skal være litt mystisk, hvor fargene heller mot en brun tone. Likevel skal dere som par være godt synlig. Med det mener jeg at dere ikke skal være mørke i bildene, eller at bildet i sin helhet skal fremstå mørkt. Bakgrunnen skal heller ikke være altfor mørkt, men ha en tone som gjør det litt dystert og mystisk. Bildene skal også være støysvake. Det vil si at det ikke er noe kornete.

2. Blits

bryllupsfotografering-storras

Dette er en stil som gir helt magiske og unike bilder. Denne stilen kan jeg gi dere uansett hvor dere befinner dere. Dette er også en stil som bare vil bli mer og mer hos meg og som er favoritt blant par.

3. Svart Hvitt (Grayscale med punch)

Svart hvitt, også kalt Grayscale på engelsk skal i min stil være kontrastfylt slik at det gir litt mer spenning i bildet. Det vil si at det skal ha en “punch” faktor over seg. Det igjen betyr at detaljer med hvitt skal være lysere, og detaljer i de mørke områdene skal helle mer mot en svart/mørkere tone. Denne metoden øker dermed kontrasten i bildet og gir et resultat så bildet popper ekstra. Det vil si at tonene ikke fremstår som blasse.

4. Levende og lyse farger

Bryllupsfoto med levende og lyse farger

Slik tittelen sier skal bildene være rike på farger. Bildene skal være skarpe, klare og lyse. Fargene skal gjøre at bildet popper litt ekstra slik det virker levende.
Spesielt gjelder dette når dere har fest i bryllupet. Da er det ofte tydelige og spreke farger som skaper den livlige stemningen i et bilde.

5. Mystisk og magisk

Kjærestefoto-valle-hovin-oslo

Denne stilen skal ha være litt nedtonet og mystisk, men samtidig ikke så mye at du ikke ser detaljene i bildet. I dette eksemplet er bakgrunnen litt dempet, men alle detaljer er likevel bevart.  Korrekt bruk av lyset i denne stilen skaper den magiske stemningen i bildet. Dette er også en favoritt blant mine kunder.

5. Gel

På engelsk kalles denne stilen for Gel photography. Denne stilen er primært brukt i portrettsammenheng, både voksne og barn. Her er det om å bruke en lyssetting hvor farger er involvert. Disse fargene skal passe sammen.
Har dere lyst på kjærestefoto i denne stilen så vil det gi unike resultater på bildene deres.

6. Maleri

 

Et bilde omgjort til et maleri er et av de stilene jeg har spesialisert meg på og fortsatt gjør. Her skal detaljer som munn, øyne og feks nese vises, men i helhet skal bildet vises som et maleri/kunst.

7. Dronebilder og dronevideo

En sjelden stil for bryllupsfotografering er å bruke en drone. Denne stilen koster ikke mer enn 1500 kr ekstra i mine bryllupspakker. Det kan gi dere helt unike bilder som dere ikke har tenkt på før.

Iløpet av 2020 og utover så vil det komme eksempler på dronevideo tatt i bryllup.

Er det en stil dere ønsker dere og som jeg ikke har her? Kontakt meg så jeg får undersøkt og sett om jeg kan tilby denne, og isåfall om jeg kan til og med få den til å bli enda bedre.