Vi bor utenfor Oslo, men vi vil veldig gjerne ha deg som vår bryllupsfotograf. Vi vil likevel snakke med deg først før vi signerer kontrakt.  Hvordan gjør vi dette?
Jeg pleier  å avtale et skype møte  hvis de ikke er i nærheten. Er dere i Oslo tar jeg gledelig turen  innom for en prat. Uansett, et skype møte er effektivt og enkelt. I tillegg til å prate løst går vi også gjennom alt av spørsmål dere måtte ha og alt annet dere lurer på. Så er dere i tvil om noe så bare ta kontakt så skal jeg love at det blir hyggelig.

Kan vi bruke bildene fritt og poste eller printe ut slik vi vil, eller er det noen begrensninger?
Nei det er ingen begrensninger.  Dere kan bruke alle bildene fri til privat bruk.

Hvordan leverer du bryllupsbildene slik at vi kan enkelt se de og velge ut de vi vil ha?
Bildene leveres via et opplastningsverktøy på nett.

Hvor mye tid bør vi sette av for fotografering av oss på et sted etter vielsen?
Det må settes av ca 2 timer for dette. 2 timer går veldig raskt og derfor bør vi ha god tid. Vi kommer til å bruke de første 15-20 minuttene til kun oppvarming også.

Vi er i litt i tvil om vi trenger en bryllupsfotograf. Trenger vi egentlig det?
Jeg vet om par som ikke har brukt bryllupsfotograf, og heller belagt seg på bilder fra venner og familie fra dagen. I ettertid har stort sett nesten alle angret på det. Grunnen til det er at dette er en dag hvor det er KUN den dagen man har mulighet til å gjøre dette og det må være en som har drevet med brylup før. Det er fort gjort å ta bilder for gitt, men det er det man til syvende og sist sitter igjen med.

Vi har spurt en av våre venner om å ta bilder for oss den dagen. Er dette lurt? Eller bør vedkommende ha erfaring fra nettopp bryllup?
Det er en grunn til hvorfor vanlige fotografer ikke påtar seg oppdrag som bryllup. Så dette mener jeg er veldig viktig. Jeg har skrevet et lenger innlegg om nettopp dette. Klikk på linken nedenfor:
Leter dere etter en billig bryllupsfotograf?

Når slutter du for dagen hvis vi booker deg som vår heldagsfotograf?
I motsetning til det normale som er 10 timer så er jeg der så lenge dere ønsker. Jeg starter dog fra vielsen isåfall for ellers blir jeg fullstendig utmattet, med mindre noe er spesifikt avtalt. Takk for forståelse.

Hvor raskt bør vi bestille deg hvis vil skal ha deg som vår brylluspfotograf?
Det er veldig normalt å bestille fotograf 1 år i forveien. Det veldig mange par gjør feil er å bestille alt annet først og når de da skal bestille en fotograf de liker stilen på så er fotografen allerede booket. Datoer bookes fort og som oftest er det fulltbooket i høysesong. Jeg anbefaler derfor at dere gjør dette raskest mulig og ikke bare vente. Dette gjelder også booking av bryllupslokaler og alt annet som har med bryllup å gjøre.

Vi er ikke vant med å stå foran kamera. Trenger vi å gjøre noe?
Ja. Det eneste dere trenger å gjøre er å være dere selv og ha god tålmodighet- Underveis i prosessen kommer jeg også med forslag til poseringer som dere kan prøve dere på. Jeg kommer også til å gi dere andre instrukser hvis dere vil. Samtidig er det også viktig at det tar tid før dere blir vant foran kamera, akkurat som alt annet i livet.

Har du backup kamera?
Ja. Jeg bruker faktisk backup kameraet også på den store dagen. Jeg fotograferer altså med to kameraer. På det ene kameraet er det påmontert en vidvinkel linse som fanger opp for eksempel hele kirkerommet. På det andre kameraet har jeg telezoom som fanger opp alt på nært hold.

Tar du backup av bildene underveis når du fotograferer?
Jupp. Jeg har to enhetsspor for minnekort i mine kameraer. Bilder fra det ene minnekortet går over til det andre som backup.

Hvilken stil har du på dine bilder?
Jeg har flere forskjellige stiler og forklaringer til disse. Se her:
Mine stiler

Hva gjør vi hvis det regner?
Da bruker vi regnet til vår fordel. Det finnes alltid spennende steder med tak over hodet som vi kan bruke. Ellers er det bare å ta bilder i regnet. Det kan faktisk bli en helt unik opplevelse. Men vi finner alltid på gode løsninger så det trenger dere ikke å bekymre dere for.

Tilbyr du video? 
Jupp. Jeg er den eneste fotografen såvidt jeg vet som driver å spesialiserer meg på å ta både foto og video hvor dette gjøres av bare meg. Mange fotografer tilbyr video, eller leier inn ekstra videograf, men det er da stasjonært et sted eller at det er mange tusener ekstra. Ved å ta i bruk kunnskap og teknologi så håper jeg dette kommer for fullt straks.  Det ingen såvidt jeg vet ingen som gjør begge to på engang. Dette er dog nytt (2020) så det er best å kontakte meg for mer info.

Hvor lenge oppbevarer du bilde og video filene?
De oppbevares i 3 år frem i tid. Dersom dere ønsker at jeg skal oppbevare de lenger så gi meg beskjed.

Vi er private av oss og ønsker ikke bilder hvor vi er gjenkjennelig. 
Beklager. Jeg er da kanskje ikke den rette fotografen. Jeg tror og vet av erfaring at man kan bli sløvere av å være bryllupsfotograf for paret når man vet at bildene aldri kan brukes på siden. For min del gjelder dette fordi jeg har veldig mange unike ideer til bilder. Mange av disse ideene er det ingen andre som har her til lands. Da blir jeg ikke like kreativ som jeg pleier å være. Som bryllupsfotograf er jeg helt avhengig av å vise frem mitt resultat for å livnære meg

Når det da er sagt så er det slik at de er rundt 5-8 bilder maks jeg da viser, og dette pleier ikke å være gjester heller.

Vi ønsker å ta ta oppstilte bilder av oss og familien på begge sider. Er det mulig?
Selvfølgelig. Ingen problem.

I feks en av dine pakker tilbyr du 150 bilder redigert. Hva hvis vi vil ha flere bilder redigert?
Dette koster 150kr pr bilde, med 10 bilder om gangen.

Har du en backup fotograf i tilfelle du blir syk?
Nei. Grunnen til det er enkel. Det er først og fremst ingen reservefotografer som bruker masse tid og krefter, eller har ork på å gjøre seg klare og står og venter til å ta bilder når de med stor sannsynlighet vet det ikke blir noe av. Så dette gidder de aller færreste. Det andre er at dette må være en bryllupsfotograf som har erfaring og da kan vedkommende selv bli booket, spesielt under høysesong. Så all arbeid med å planlegge en backup fotograf mener jeg er bortkastet. Den 3 grunnen er at par bør finne en fotograf som de selv har sansen for.

Jeg ringer ikke og sier jeg blir syk samme dag som jeg skal påta meg et oppdrag heller. Da tar jeg oppdraget uansett hva. En annen ting er også at jeg er ekstrem forsiktig (ca 1 uke før) med å ikke bli syk, feks ikke oppsøke store forsamlinger, eller være på kollektivtransport eller i nærkontakt med andre. Min jobb er også hjemmeifra så jeg omgås ikke andre på den måten som er det vanlige. Likevel må det sies at vi er i en pandemi hvor det er usikkert.

Dersom jeg hadde samarbeidet med en fotograf og vedkommende ikke hadde levert de samme resultatene som jeg har så kan det også oppstå en konflikt. Derfor er det best at par finner fotograf på egenhånd, selv om jeg vet om en del og kan være behjelpelig.

Kan du gi oss en bedre pris på bryllupsfotografering?
Vel..jeg forstår at man vil prute på en pris, men mine tjenester er ikke dyre. Det vil gå utover min arbeidsmoral ved å akseptere lavere pris. Dersom pris er det dere først ser på og ikke kvalitet eller det dere får så er jeg kanskje ikke helt den rette. Det er ikke mye jeg sitter igjen i bunnlinjen uansett.

Vi vil gjerne ta bilder av oss sammen med familien og forlovere. Er det mulig?
Selvfølgelig. Dette gjør vi enten rett etter vielse,feks utenfor kirken, ellers tas det når vi tar hovedbildene sammen.