Billig bryllupsfotograf, eller rimelig bryllupsfotograf. Er det dere har søkt på og havnet på min side? Det er mange som leter etter en fotograf som er billig for bryllupet. Selv om mine priser for bryllupsfotografering er normale, så er det ikke til å stikke under en stol at de fleste prøver å spare mye penger her ved å velge en fotograf som gir dere billig pris for bryllup.

Men, jeg kan ikke nevne dette nok. Vær forsiktig med å velge en billig bryllupsfotograf. Det er mange som tar så lett på dette. Det kan koste dere dyrt når dere i ettertid ser på bildene. Det er veldig mange historier på nett om dette og mange som går i fella her. Se for eksempel herher og her. Dette er bare noen få av mange eksempler. Her er til og med en artikkel

Det er veldig mange par som ender opp med å ha  mislykkede bilder fordi de undervurderer dette yrket.

Billig bryllupsfotograf - En artikkel

Her er også en artikkel om og hvor bruden advarer om det.

Dessverre er det mange som antar at en fotograf er en fotograf, og at det bare er å ta frem kameraet og ta noen bilder. Er man ikke fotograf selv så tenker man at nesten alle kan gjøre dette. Men er det noe man definitivt bør legge vekt på så er det nettopp en brylupsfotograf som for det meste driver med kun det og en som er erfaren. La meg forklare nedenfor.

Bryllupsfotograf – et annerledes yrke

Å jobbe som bryllupsfotograf er ikke det samme som å være portrettfotograf, landskapsfotograf, eller for eksempel freelance fotograf for et blad. Det er som en dataingeniør og en en som er nettverksadministrator. En dataingeniør som driver med programmering, gjør andre oppgaver enn en som driver med nettverk. Disse to retningene kan ha likhetstrekk med hverandre, men en programmerer leverer generelt et bedre resultat enn en som ikke driver kun med det. Det er fordi programmeren har masse erfaring og vet hvordan det skal gjøres. Det finnes retninger og spesialiseringer innen alle fagfelt og erfaring er derfor viktig.

Slik er det også innen fotografi. En som driver med kun portretter vet mer hvordan han skal få frem et bedre resultat enn en som driver med bryllup. Som sammenligning. En erfaren fotograf har mer erfaring enn en en billig bryllupsfotograf og som ikke har erfaring.

Å ta bildene om igjen på deres store dag er ikke noe som lar seg gjøre. Bryllupsfotografering er av den grunn en litt spesiell jobb.

 Man kan gjøre feil dersom man programmerer eller er en portrettfotograf, men en bryllupsfotograf kan ikke gjøre feil. Bruden går ikke opp til alteret to ganger. Så derfor er det ekstra viktig å tenke på dette når dere gjør valg av bryllupsfotograf.

Hva gjør en erfaren bryllupsfotograf?

Hva er det et par ønsker at bryllupsfotografen skal gjøre under bryllupet? Det er å levere et godt arbeid til paret. I korte trekk kan man dele dette i flere kategorier.

Øyeblikksbilder

Dette er øyeblikk som dere eller nesten ingen andre la merke til, men som kommer til uttrykk på bildene. Smil, latter, et ansiktsuttrykk, tårer og gleder, klemmer eller andre små morsomme øyeblikk som man har en brøkdel til å fange. En billig bryllupsfotograf har for eksempel ikke erfaring i å vite når han skal bruke forskjellige linser for å dekke alt og gi variasjon.

Av erfaring vet jeg at mange ser etter en fotograf til å “ta noen bilder bare”. Dette med å “ta noen bilder” vet jeg mange har brent seg på. For det er så mye detaljer som er verdt å få med seg, men som ikke ble fanget opp. Det kan være detaljer dere har laget i lokalet, bilder av bordene før middagen, detaljer på kjolen og mye mer og ikke minst følelser. Disse varer i en brøkdel av en sekund. 

bryllupsvideo

Hovedbildene av en erfaren bryllupsfotograf

Dette er bildene av paret etter viselsen og de aller viktigste. En god fotograf får dere frem på en måte som gjør at dere har lyst til printe ut flere bilder. Det å ta selfies er en ting, men det er noe annet når en fotograf skal ta bryllupsbildene. Riktig lys, komposisjon, naturlig uttrykk, vinkling og mye mer er med å prege ethvert bilde. Dette vet en erfaren bryllupsfotograf som ikke er billig. Hva hvis det er overskyet og dere ønsker bilder som om det skulle vært sol?
Vi vil alle se godt ut og da er det viktig at fotografen har kunnskap til å kunne gjøre dette.

bryllupsfotograf fra Oslo
unike bryllupsbilder

Billig bryllupsfotograf - Tenk dere om 2 ganger

På bryllupet deres tilbringer dere tid med familie, venner og ikke minst med hverandre. Det er spesielt en person dere kommer til å tilbringe mest tid sammen med på deres store dag, og det er deres bryllupsfotograf. Målet mitt med denne artikkelen er ikke å si at det å velge en billig bryllupsfotograf er feil, men at dere skal være forsiktig. Man får oftest det man betaler for.

Mat, dessert, drikke, leie av lokaler og nesten alt annet er noe som kommer og går på den store dagen, men bildene dere får er derimot en investering som varer for alltid.

Ta en titt på min bryllupsside og mitt arbeid og gjerne kontakt meg dersom dere har spørsmål. Hos meg får dere også absolutt alle bilder. Jeg velger altså ikke ut bildene, noe som er det vanligste.

Her er også en artikkel for 10 grunner til hvorfor unngå en billig bryllupsfotograf.

 

bryllupsfotograf fra oslo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *