Kjærestefoto på Sognsvann i Oslo

Kjæreste og par fotografering er gøy. Så i denne posten har jeg ramset opp en del praktiske spørsmål og svar rundt dette.

 1. Vi ønsker å ta kjæreste / par fotografering allerede imorgen eller iløpet av uka. Er det mulig?`
  Klikk på “Kontakt meg” og spør meg om dette. Send helst en sms hvis det haster slik at jeg kan svare dere raskere. Det er fullt mulig at det går hvis jeg ikke er veldig opptatt med noe annet.
 2. Hva skjer videre når vi har diskutert på mail om en dag jeg er ledig for kjæreste / par fotografering?
  Dere får kontrakten tilsendt på mail. Denne er enkel å fylle ut (instrukser står der). Utfyllingen skjer via mobilen deres og den sendes i retur bare på mail. Så dere trenger ikke å måtte skrive den ut og fylle den ut med penn.  Så ca 2-3 dager før vi tar fotograferingen så kontakter jeg dere på mail på om dere er klare.
 3. Tar vi bildene ute eller inne? 
  Både inne og ute har sin sjarm. Er det fint vær så kan vi  alltid ta bildene ute. Er det kaldt, eller dere vil ha det mer behagelig så har jeg fotostudio i min stue. Dersom vi tar bildene ute så tar vi det en dag hvor det enten er sol eller litt skyet. Dette diskuterer vi nærmere, avhengig av hva slags resultater dere vil ha på bildene. Er det mange minusgrader så må vi uansett ta bildene inne siden det kan skade elektronikken på mitt kamera.
  Noen synes bilder i studio blir ensformig, men faktumet er at det er motsatt. Kontroll av lyset er langt mer mulig i studio enn utendørs.
  par fotografering i studio
 4. Hvor tar vi kjærestefotograferingen hvis vi ønsker å ha det ute og det er fint vær med sol?
  Det er et lite skogsområde rett ved Valle Hovin i Oslo som er perfekt for å ta bilder. Ønsker dere helst et annet sted så diskuterer vi det.
 5. Bortsett fra om det er skyet eller sol og vi skal ta bildene ute, er det noe tidspunkt som er best å ta bildene?
  Vil dere ha de magiske bildene, slik som for eksempel slik bildet viser nedenfor så er det best å ta de på kveldstid rett ca 1-2 timer før solen går ned. Dette er tiden hvor lyset er på sitt fineste.kjærestefotografering i Oslo
 6. Hva slags antrekk/ klær bør vi ha på oss hvis vi skal ha det ute.
  Riktig antrekk har veldig mye å si på resultatene.  Det bør være farger som går sammen. Eksempler er hvitt og svart, blått og oransje og hvitt og hvitt/svart. Farger som passer mot bakgrunnen er også viktig. Se litt på galleriet mitt for å få tips. Vil dere ha bildene utendørs om høsten så er det svært viktig å ha på godt med klær så dere ikke fryser.
 7. Tar vi bilder med eller uten jakkene på hvis vi tar bildene ute? 
  Jeg tar både og slik at dere får et variert utvalg.
 8. Kan vi ta med ekstra plagg for fotograferingen?
  Ja jeg anbefaler at dere tar med forskjellig plagg. Tar vi bildene utendørs så har jeg nemlig et garderobetelt slik at dere kan skifte klær. Da får dere også mer variert utvalg i bildene. I mitt studio så er det bare å skifte på badet.
 9. Hvor lang tid bruker vi på fotograferingen?
  Jeg kommer til å bruke ca 2 timer. Det tar alltid litt tid å starte så det er viktig at dere setter av minst 2 timer for dette.
 10. Vi har aldri stått foran kamera og kan ingenting. Er det noe vi bør gjøre i forkant?
  Det er ingen problemer hvis dere ikke har noe erfaring foran kamera. Faktisk har nesten ingen av mine par det. Med meg kan dere være dere selv og vise hverandre den kjærligheten dere har. Underveis i fotograferingen kommer jeg til å gjøre små justeringer på holdning/positur m.m. Det kan for eksempel være en arm som tar mye plass, eller at det er noe annet.
  Som et tips så er det greit at dere ser for dere noen positurer på internett som dere synes er fine. Lagre disse slik at dere kan vise meg de. Her og her er det gode sider for positurer. Sistnevnte er pinterest med masse forskjellig gode tips.
  Husk at ikke alt som dere ser på nett vil passe dere i praksis.
 11. Hvordan foregår fotograferingen i praksis?
  De første 15-20 minuttene av tiden bruker vi på å varme opp. I den perioden testes lyset, dere får øvd  dere litt foran kamera. Så litt etter litt prøver vi oss frem til å ta de ordentlige bildene. Det som er viktig er å vite at det i begynnelsen kan være vanskelig å få til de bildene man vil, (fordi det tar tid) men at dette ved hjelp av begge parter vil bli bedre etterhvert.  Som et eksempel så kommer vi til å ta flere bilder i en positur slik at dere velger det som blir den beste.
 12. Hvordan vet vi hvordan bildene blir underveis i fotograferingen?
  Jeg har en skjerm hvor bildet som blir tatt blir vist. På denne måten kan vi se hva som fungerer og ikke fungerer.
 13. Hvor mange bilder får vi med i pakken når vi velger kjæreste / par fotografering?
  Se på priser for kjærestefotografering hvor dere ser antall bilder.
 14. Velger vi bildene der på stedet etter at fotograferingen er slutt?
  Dersom vi tar bildene i mitt  fotostudio så kan vi i fred og ro se på bildene etterpå der og da når det er over. Da velger dere de bildene dere vil ha. Tar vi bildene utendørs, eller at dere har dårlig tid så sendes utvalget av bilder hvor dere velger de bildene dere vil ha iforhold til det vi har avtalt.
 15. Hva skjer etter at vi har valgt de bildene vi vil ha? 
  Etter at bildene er valgt ut så gjør jeg redigeringen på bildene.
 16. Hvor lang tid bruker du på å redigere bildene for kjærestefotografering?
  Tiden jeg bruker er avhengig av hvor mye jobb jeg har på tidspunktet. I stille perioder bruker jeg for eksempel 1-2 uker.  Er det i høysesong, hvor det er bryllupsfotografering i juni juli og august så kan jeg bruke 2-3 uker.
 17. Hva redigerer du egentlig på bildene vi har valgt ut?
  Først og fremst er det på hud og toner og lyset. Andre eksempeler er å lyse opp bildet, forandre litt på fargetoner, endre litt på fargetemperatur og generelt øke kvaliteten på bildet. Målet er likevel å ikke gjøre dramatiske forandringer men at bildet i helhet er slik det var. Er det en type stil som for eksempel blir bedre enn originalen så viser jeg dette til dere, eller at jeg gir dette i tillegg til den originale, eller at jeg velger dette som eneste bildet. Det blir gjort en skjønnsmessig vurdering.
 18. Fikser du på at vi får glatt hud og at du fjerner kviser på bildene og annet?
  Ja jeg fjerner eventuelle kviser eller urenheter og glatter dere litt, men gjør dere ikke unaturlige likevel. Jeg kan for eksempel og fikse bittelitt på haken om ønskelig.
 19. Hva hvis det plutselig regner og vi har avtalt å ta de ute?
  Dersom det regner masse så må vi ta bildene innendørs med tanke på at jeg må beskytte mitt fotoutstyr. Dersom regner såvidt, så er det ingen problem med å ta bildene utendørs. Vi må ta en skjønnsmessig vurdering av det. Å få med regndråpene slik bildet nedenfor viser kan bli helt magisk faktisk. Jeg har to hvite paraplyer, men ta gjerne med noen selv også.
  fotografering i regnet
 20. Når betaler vi?
  Når kontrakten er signert og det er mer  enn 1 uke til kjærestefotograferingen så betales 35% av beløpet som bestillingshonorar. Resterende beløp betales etter endt fotografering på stedet. Er det mindre enn 1 uke til fotograferingen så betales hele beløpet på stedet ettter endt fotografering. Ta kontakt dersom dere ønsker betaling på en annen måte eller har forslag.
 21. Er det noe annet vi burde gjøre/vite i forkant eller generelt av en kjæreste / par fotografering sammen?
  Det er veldig greit for dere å se på hva dere ønsker av type bilder. Se som sagt litt på galleriet mitt eller generelt på nett. Så er det også viktig at dere er åpne om dette for jeg kan ikke lese tankene til alle hvis dere ønsker dere noe helt annet enn det jeg tenker. Husk at alt man ser ikke passer til alle.Det er også greit å informere om at jeg har hunder (se “Om fotografen”). Disse vil de første minuttene ha litt selskap og oppmerksomhet men de roer seg helt ned og er ikke til bry for fotograferingen. Er noen av dere allergiske mot hunder så gi meg beskjed slik at de kan være et annet sted.Gå her for galleriet for kjæreste / par fotografering.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *