Brud og bestemor på årnes i akershus-2

Kanskje ikke en helt vanlig post å skrive, men istedenfor å bare skrive grunner til å velge meg som deres bryllupsfotograf for å bringe seg frem, så tenkte jeg å se på den andre siden og skrive det motsatte.

Her er noen grunner til å ikke velge meg som deres bryllupsfotograf.

 1. Pris
  Dere ser kun på pris og dere har satt en budsjett på feks 10.000kr for en heldagsbryllup. Beklager, men dette blir da slavearbeid. Det er en omfattende jobb og ikke minst et stort ansvar det å være fotograf i en så viktig begivenhet. Det er ikke sånn at en fotograf da tjener 10.000kr. Jeg legger enormt mye arbeid for å gi dere spesielle bilder og jeg er ikke en fotograf som bare knipser i vei. Se for øvrig Hva koster en bryllupsfotograf og Leter dere etter en billig bryllupsfotograf.
  Dersom pris er det eneste kriteriet så ligger fokuset et helt annet sted enn det burde og jeg er da ikke den rette fotografen. Det er mange andre grunner enn bare prisen. Se for eksempel på fotografens stil, om han kan ta gode bilder og om det er en fotograf som kan få dere til å slappe av. Sistnevnte er for eksempel viktig for at dere skal få gode bilder.
  Jeg jobber som oftest kun med par som liker min stil og klarer å se på andre faktorer enn kun pris.
 2. Kjemi har ikke så mye å si. Vi vil bare ta bildene.
  For å fange opp unike bilder kreves det et samarbeid mellom fotograf og paret. Det vil si at det må være en god kommunikasjon og god kjemi med fotografen. Dette vil gjenspeile seg i bildene.
 3. Dere er opptatt av å være tynne/slanke og vil ha kroppslige justeringer på bildene
  Jeg er opptatt av å få frem par på naturlig måte. I dagens samfunn synes jeg det er veldig fokus på at vi skal se perfekte ut. Slanke unaturlige lår, magen helt inn, slank i ansikt, redigering på nese m.m. Dersom dere er veldig opptatt av kroppslige fysiske justeringer så er jeg kanskje ikke den rette fotografen. Det skal dog sies at jeg er veldig opptatt av at dere skal ta dere godt ut. Kviser, urenheter og andre små justeringer vil bli foretatt, men unaturlige justeringer strider mot min etikk om å akseptere seg selv slik man er. Mine bilder gjenspeiler par på ekte uten de store forandringene.
 4. Mitt navn Navid er skremmende og dere vil ha en norsk fotograf.
  Denne er ikke lett å skrive om, men vi lever i et samfunn hvor fordommer finnes. Jeg har pr dags dato ikke opplevd dette, men man vet jo aldri. Dersom dere har frykt for at jeg har et utenlandsk navn, så er kanskje Ola nordmann et bedre valg.
 5. Du har ikke den stilen vi ser etter
  Jeg har tidligere skrevet om kjennetegn på mine bilder. Men selvfølgelig vil ikke dette nødvendigvis appelere til alle par. Dersom mine stiler ikke er tiltalende for dere så er jeg kanskje ikke den rette.
 6. Dere vil ha alle bildene perfekte
  Noen ganger så skaper vi bilder om at alt av arbeid som skal leveres iform av bilder skal være idylliske. Dessverre kan man få urealistiske forventninger til bryllupsbilder siden dette er en magisk tid. Det finnes dog dessverre ikke en eneste fotograf som kan levere bilder hvor 100 % av alle bilder er perfekte. Lyset, komposisjonen, positurer, omgivelsene og fargene vil endre seg gjennom hele dagen hvor bilder tas. Underveis i fotograferingen kan også par bli slitne av varmen osv. Selvfølgelig er det mitt ansvar å ta veldig gode bilder og jeg bruker spesielle teknikker for dette. Mine par er svært fornøyd med mitt arbeid, men jeg er dessverre ingen Houdini. Så dersom dere har urealistiske forventninger om at alt skal være idyllisk på bildene så er jeg kanskje ikke den rette.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *