Priser for bryllupsfotografering er dyrt. Fotoexperten tilbyr derfor fornuftige priser til dere.

Priser for bryllupsfotografering – Hva koster en bryllupsfotograf?

Priser for bryllupsfotografering kan være dyrt. Har dere søkt på dette på google for å finne priser og er overrasket over det høye prisnivået?

Først av alt. Er dere spesifikt på utkikk etter prisene for bryllupsfotografering, så sjekk ut mine priser.

Å være en bryllupsfotograf kan vel ikke være vanskelig? Det er jo bare å ta noen bilder og levere de. Det klarer vel alle? Hva koster en bryllupsfotograf? Hvorfor skal priser for bryllupsfotografering være så dyrt?  Det ligger mange faktorer bak som er med å bestemme prisene . La meg forklare så dere forstår hvordan vi fotografer opererer med prisene.

Forarbeid og møte

Når en bryllupsfotograf blir kontaktet av et par som skal gifte seg så starter tiden å gå. Forberedelser iforhold til å møte paret, gjennomgang av ulike ideer og andre viktige huskelister skal gjennomgås. Fotoutstyr må sjekkes for at alt skal fungerer optimalt. Kontrakter skal gjennomgås. Denne prosessen tar lang tid siden en må gjøre et grundig forarbeid.

Det er flere fotografer som tilbyr gratis kjærestefoto når de velger en fotograf for bryllupet. Dette er en fin måte hvor partene blir kjent med hverandre. Bare her går det mange timer. Det er ikke uvanlig at en kan bruke alt fra 2-4 timer på dette. I tillegg kommer det tiden til å komme seg på stedet, kostnader for eventuelt kjøring, bompenger, parkering osv.

Innkjøp av utstyr

Den største utgiftsposten i oppstarten av å være bryllupsfotograf er utstyr til kamera. Et profesjonelt kamera kan koste alt fra 15-50 tusen. Man bør ha 2 kameraer også, for hva skjer hvis det ene kameraet ryker? Da er man ille ute. I tillegg skal en ha 3-4 objektiver som hver av de kan koste alt fra 3-25 tusen. Dette er da objektiver som er spesielt beregnet for bryllupsfotografering. I tillegg må en ha minnekort, lagrinsmedia, en rask pc for senere bildebehandling, utstyr til kalibrering av skjerm, bildeprogrammer som photoshop, reimutstyr samt en rekke andre tilbehør. og studioutstyr Man bør også kanskje ha en bil og alle utgifter som bensin, slitasje, forsikring etc kommer i tillegg.

Når det er sagt så er det en ting som er viktig å være ærlig på. En bryllupsfotograf trenger ikke nødvendigvis å måtte bytte ut utstyret sitt. Spesielt da objektiver. Selve kameraene har også blitt så gode nå i disse dager at det ikke gir deg vesentlig forskjell i å bytte ut på mange år. Så ja, dette er utgifter en har spesielt i oppstartsfasen. Gjør man et godt valg av kamera, objektiver og tilbehør så sitter man gjerne med utstyret i en del år.

Dagen for en bryllupsfotograf i bryllupet

En bryllupsfotograf kan bruke alt fra 3 timer til 10-12 timer på bryllupsdagen avhengig av pakken brudeparet har valgt. Her er det kontinuerlig bildetakning og det er en jobb som krever mye kreativitet samtidig som en må kunne holde øynene oppe for å kunne forevige de små spesielle øyeblikkene. Det er tross alt kun den dagen en får sjansen til å ta bildene. Summa sumarium er det en lang og hardt arbeid for en fotograf.

Etterbehandling

Den egentlige jobben for en bryllupsfotograf starter etter at bildene er tatt. Bildene skal importeres, det skal tas ekstra backup av innholdet. De skal gjennomgås. Først skal en for eksempel velge ut de beste bildene, så skal de sendes over, så skal de justeres iforhold til valgene av bildene. Så starter jobben med å redigere bildene. Her kan man bruke alt fra 3 dager til 1 mnd, avhengig av hvor mange bilder som leveres ferdigredigert og hvilken avtale man har med fotografen. Redigering kan ta enormt mye tid, dersom en fotograf velger å gjøre denne jobben nøye. I sjeldne tilfeller kan man sitte opptil 45 minutter på et bilde, bare for at det skal se så bra ut som mulig, ellers er det normalt å bruke 10-25 minutter på et bilde.

Markedsføring

En bryllupsfotograf må stadig finne kunder. Det innnebærer derfor en eller flere former for markedsføring.  Totalt sett i løpet av året er det ikke  uvanlig at en kan bruke et sted mellom 5-25.000 kr i året for markedsføring.  Markedsføring kan være rettet mot Google, Facebook og Instagram m.m.

Konklusjon priser bryllupsfotografering

Som resultat av det som er skrevet ovenfor, uten å gå spesifikk innpå priser for bryllupsfotografering og hvor mye fotografen sitter igjen med, så kan man si at en fotograf har en timelønn alt fra 200 til 600-800kr.  Grunnen til at jeg ikke gir noen spesifikk eksempel på hvor mye man sitter med er at det er veldig mange variabler her som en kan påvirke. En trenger ikke nødvendigvis å ha det beste utstyret, eller skifte utstyret med det samme. Noen bruker 500kr på markedsføring pr måned. Andre bruker 3000kr. Noen forsikrer kameraet sitt til et dyrt forsikringsseelskap, andre har en billigere ordning, eller ingen ordning i det hele tatt. Noen bruker lang tid på å redigere bildene og er ikke så nøye med detaljer som kontrast, lysstyrke, brudens hud eller andre finesser. Andre kjører det hele på autopilot hvor alle bilder blir redigert automatisk. 

Det som ihvertfall er sikkert er at en jobb som en bryllupsfotograf er et krevende yrke. Det ligger svært mye arbeid bak kulissene når en først går veldig til verks. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *